ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΩ

Η ασφάλιση αποτελεί την αποτελεσματικότερη λύση για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων που δημιουργούν οι διάφοροι κίνδυνοι στη ζωή μας.

Η ασφάλιση προστατεύει τα ασφαλιζόμενα άτομα ή επιχειρήσεις από απρόβλεπτα γεγονότα. Είναι ένας τρόπος αποζημίωσης των ζημιών των ολίγων από τις συνεισφορές των πολλών. Με απλά λόγια συνεισφέρουν οι πολλοί για τις ατυχίες των λιγότερο τυχερών. Η ασφάλιση δίκαια θεωρείτε ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα του ανθρώπου.

To ερώτημα είναι:

ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΤΥΧΕΡΟΥΣ;

Σε περίπτωση ζημιάς ή απώλειας σου, ένας από τους δύο θα πληρώσει. Είτε εσύ είτε η ασφαλιστική εταιρία. Εάν είσαι εσύ οι επιπτώσεις στα οικονομικά σου πιθανόν να είναι δυσβάστακτες. Σκέψου το.

Εργάζεσαι σκληρά για να έχεις μια σταθερή οικονομική βάση για σένα και την οικογένειά σου, έτσι θέλεις να είσαι βέβαιος ότι όλα προστατεύονται. Τα ατυχήματα και οι καταστροφές μπορούν να συμβούν και αν δεν είσαι επαρκώς ασφαλισμένος, θα μπορούσε να σου επιφέρει οικονομική καταστροφή. Χρειάζεσαι ασφάλεια για να προστατεύσεις τη ζωή σου, την ικανότητά σου να κερδίζεις εισόδημα και να έχεις μια στέγη πάνω από το κεφάλι σου.

ΕΙΔΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ

Μπορούν να ασφαλιστούν σχεδόν όλα πάνω στη γη, όμως αυτό πρώτο είναι αδύνατο και δεύτερο δεν είναι αναγκαίο. Υπάρχουν όμως ορισμένα πράγματα που  είναι απαραίτητο να είναι ασφαλισμένα και πρέπει να είναι σωστά ασφαλισμένα. Αυτό περιλαμβάνει συνήθως τη ζωή, την υγεία, το εισόδημα,  το μέλλον των παιδιών και την ιδιοκτησία σας. Τουλάχιστον, είναι σημαντικό να έχετε ιατρική ασφάλιση για την κάλυψη των ιατρικών δαπανών για τον εαυτό σας και την οικογένειά σας. Ασφάλιση ζωής, η οποία μπορεί να σας βοηθήσει να προσφέρετε στους αγαπημένους σας ένα μέτρο οικονομικής ασφάλειας σε περίπτωση που δεν θα είστε πλέον μαζί τους. Έπονται στη σειρά οι ασφάλειες ιδιοκτησίας. Είτε είστε ιδιοκτήτης σπιτιού ή ενοικιαστής χρειάζεστε ασφάλεια κατοικίας  για να καλύψετε το σπίτι σας και ασφάλιση αυτοκινήτου για την προστασία του οχήματός σας. Να μην ξεχνάμε την προστασία του εισοδήματος.

ΠΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΩ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Αρχικά πρέπει να εξετάσετε πόση κάλυψη χρειάζεστε και ποια ασφάλιστρα μπορείτε να αντέξετε οικονομικά.

Ενδεικτικά παρουσιάζουμε πόσο πρέπει να επενδύουμε στην ασφάλιση:

  • 10 φορές του ετήσιου εισοδήματος προς την κάλυψη ζωής
  • 5 φορές του ετήσιου εισοδήματος προς την προστασία του εισοδήματος
  • Το 20% του ετήσιου εισοδήματος προς τον προγραμματισμό συνταξιοδότησης
  • Το 5% του ετήσιου εισοδήματος προς την μόρφωση των παιδιών.