ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΖΩΗΣ

Ασφάλειες για Ιδιώτες

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΖΩΗΣ

Τι είναι Ασφάλεια Ζωής;


Η ασφάλεια ζωής είναι σύμβαση μεταξύ εσάς και της ασφαλιστικής εταιρείας. Η ασφαλιστική εταιρία συμφωνεί να καταβάλει το ποσό κάλυψης στους δικαιούχους σας μετά το θάνατό σας, με ανταλλαγή την καταβολή μηνιαίων ασφαλίστρων από εσάς. 

Η πρόσκαιρη ασφάλιση ζωής μπορεί να είναι μια άμεση ανακούφιση για τους αγαπημένους σας σε περίπτωση θανάτου. Θυμηθείτε, ο σκοπός της ασφάλισης ζωής είναι η αντικατάσταση του εισοδήματος.

Σε μια ασφάλιση ζωής υπάρχουν τέσσερεις ξεχωριστοί παίκτες: Ο ασφαλιστής, ο ιδιοκτήτης, ο ασφαλισμένος και οι δικαιούχοι.

 

Γιατί χρειάζεστε ασφάλεια ζωής;

Ο κύριος στόχος της απόκτησης ασφάλειας ζωής είναι να βεβαιωθείτε ότι εάν και όταν φύγετε, τα εξαρτώμενα από εσάς άτομα θα έχουν πηγή εισοδήματος για τα επόμενα χρόνια. Ο θάνατός σας δεν θα τους επιβαρύνει τα οικονομικά, καθώς το ποσό κάλυψης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να πληρώσει μια πληθώρα πραγμάτων.

Το ποσό κάλυψης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για:

  • την πληρωμή των συνεχιζόμενων μηνιαίων δαπανών της οικογένειας.
  • να εξοφληθούν όλα τα εκκρεμή χρέη σας. Αν για παράδειγμα, είχατε δάνειο αυτοκινήτου ή υποθήκη, το ποσό κάλυψης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να τα πληρώσει όλα.
  • εάν έχετε παιδιά, το ποσό κάλυψης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να πληρώσει για τα μελλοντικά έξοδα όπως το πανεπιστήμιο.
  • εάν έχετε μια επιχείρηση, το ποσό κάλυψης μπορεί να χρησιμοποιηθεί να τη διατηρήσει σε λειτουργία σε περίπτωση πρόωρου θανάτου σας.

Η ασφάλιση ζωής είναι απαραίτητη αν έχετε άτομα που εξαρτώνται από το εισόδημά σας! Σας συστήνουμε όπως αποκτήσετε ασφαλιστική κάλυψη που να είναι 8-10 φορές το ετήσιο εισόδημα σας για να καλύψετε όλες τις πιθανές δαπάνες που μπορεί να επιβαρυνθεί η οικογένειά σας. Αυτό θα ελαφρύνει κάπως την πίεση που συχνά αισθάνεται αμέσως μετά από μια απώλεια.

 

 Είδη ασφάλισης ζωής

Υπάρχουν διάφοροι τύποι ασφάλισης ζωής που θα πρέπει να γνωρίζετε πριν αποφασίσετε να αγοράσετε μία. Οι πιο συνηθισμένες συμβάσεις ασφάλειας είναι:

  • η πρόσκαιρη ασφάλιση ζωής,
  • η ισόβια ασφάλεια ζωής.

Ακολουθεί μια σύντομη περίληψη καθεμιάς.

Πρόσκαιρη ασφάλιση ζωής

Η πρόσκαιρη ασφάλιση ζωής σας καλύπτει για ένα δεδομένο χρονοδιάγραμμα και το ασφάλιστρο της είναι σταθερό για την περίοδο αυτή (20 χρόνια, 30 χρόνια κ.λπ.). Όταν λήξει η περίοδος ασφάλισης, μπορείτε είτε να ανανεώσετε τη σύμβαση είτε να παραιτηθείτε από την ανανέωση.
Ενόσω τα παιδιά σας είναι υπό την οικονομική σας προστασία επιβάλλεται να έχετε ασφάλεια ζωής. Όταν θα ανεξαρτοποιηθούν οικονομικά και έχουν δικό τους εισόδημα, συνήθως στην ηλικία των 25 ετών, θα μπορείτε να την διακόψετε.
Mπορεί η ασφάλεια ζωής να χρησιμοποιηθεί και ως εξασφάλιση σε τυχόν δανειοδότηση σας.
Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι η μακροχρόνια ασφάλιση ζωής είναι η φθηνότερη και πιο βολική ασφάλεια ζωής που μπορείτε να αγοράσετε ποτέ.
Πολλοί έχουν την εντύπωση ότι η ασφάλεια ζωής είναι ακριβή. Το αντίθετο και το υποστηρίζουμε με παράδειγμα.
Για έναν 35χρονο, με κάλυψη € 100.000 το ημερήσιο ασφάλιστρο είναι € 1,08. Για σκοπούς σύγκρισης ένας καφές σε καφετέρια στοιχίζει € 2-3. Δηλαδή, με το κόστος ενός καφέ μπορείτε να έχετε καλυμμένη την οικογένεια σας για 2 τουλάχιστον ημέρες. Με € 100.000 θα είναι σε θέση η γυναίκα (χήρα) σας να μεγαλώσει το παιδί σας αξιοπρεπώς και μπορεί να μείνουν και χρήματα για τις σπουδές του.

Ισόβια Ασφάλεια ζωής

Ο ρόλος της ισόβιας ασφάλισης είναι διπλός.

Μπορεί να καλύψει την οικογένεια σας σε περίπτωση απώλειας της ζωής σας ή αν φτάσετε με το καλό στα 100 θα μπορείτε να εισπράξετε την αξία εξαγοράς που θα έχει συσσωρευτεί μέχρι τότε.

Επίσης, η ισόβια ασφάλιση μπορεί να θεωρηθεί και σαν είδος κληρονομιάς για τους δικαιούχους σας.

 

Οφέλη Ασφάλειας Ζωής

Ορισμένα οφέλη της ασφάλειας ζωής περιλαμβάνουν:

  • To ποσό κάλυψης δεν φορολογείται. Οι δικαιούχοι λαμβάνουν το ποσό κάλυψης στο ακέραιο.
  • Όσο νεότεροι και πιο υγιείς είστε, τόσο φθηνότερα θα είναι τα ασφάλιστρά σας. Το κόστος για να ασφαλίσετε τον εαυτό σας αυξάνεται καθώς γερνάτε.
  • Είναι αποδεκτή από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σαν εμπράγματη εξασφάλιση σε δανειοδότηση σας.